> Βιοτεχνολογία – Μοριακή και Μικροβιολογική Ανάλυση Προϊόντων και Τροφίμων

Όνομα Φοιτητή

Τίτλος Εργασίας

Επιβλέπων Καθηγητής

Βάγια Ιουστίνη-Ελένη

Γενετικές αναλύσεις και συσχέτιση με χαρακτήρες ανάπτυξης σε εκτρεφόμενα είδη ιχθύων

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Καφταντζή Μαρία Αικατερίνη

Μοριακός χαρακτηρισμός μεταλλαγμάτων του γονιδίου GCN5 σε φυτά του είδους Brassica rapa

Βλαχονάσιος Κωνσταντίνος

Κούπα Κωνσταντίνα

Απομόνωση και ποσοτικός προσδιορισμός λιπαρών οξέων βραχείας αλυσίδας σε καλλιέργειες επιλεγμένων στελεχών προβιοτικών βακτηρίων με HPLC-DAD

Τουράκη Μαρία

Σανδραβέλης Ραφαήλ-Πολύδωρος

Ανάπτυξη τροφίμων βελτιωμένης διατροφικής αξίας με προσθήκη συστατικών προερχόμενων απο έντομα που τρέφονται με ειδικά σιτηρέσια

Τουράκη Μαρία

Σιμώνη Μαρία

Φαινοτυπικός και μοριακός χαρακτηρισμός στελεχών E.Coli που παράγουν β-λακτάμασες απομονωμένων απο υδάτινο οικοσύστημα της Βορείου Ελλάδας

Γιάγκου Μηνάς

Χαϊτίδου Ευτέρπη

Διερεύνηση της παρουσίας τροφιμογενών παθογόνων βακτηρίων  και δεικτών υγιεινής σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης και στην εξωτερική επιφάνεια της συσκευασίας τους

Κοτταρίδη Χριστίνα-Λάζου Θωμαή

Όνομα Φοιτητή

Τίτλος Εργασίας

Επιβλέπων Καθηγητής

Αμανατίδης Περικλής

Ανισοτροποποιητική δράση προβιοτικών μικροοργανισμών σε σαλιγκάρια

Γιάγκου Μηνάς

Κωνσταντίνου Ιωάννης

Ποσοτικός προσδιορισμός δευτερογενών βακτηριακών μεταβολιτών και διερεύνηση της δράσης τους σε παθογόνα τροφίμων

Τουράκη Μαρία

Μαλλιούρα Αρετή

Ανάπτυξη του γυναικείου στο Arabidopsisthaliana: Η επίδραση της ακετυλοτρανφεράσης των ιστονών GCN5 στη σηματοδότηση της αυξίνης

Μιχαηλίδης Βασίλειος

Μπαλούρη Χριστίνα

Η επίδραση της ακετυλοτρανφεράσης των ιστονών GCN5 και του μεταγραφικού εφαρμοστή ADA2b στη γονιδιακή έκφραση του άνθους στο Arabidopsis thaliana

Βλαχονάσιος Κωνσταντίνος

Παπαδάκης Παναγιώτης

Γενομική ιχνηλασιμότητα κτηνοτροφικών ζώων

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Σαλτιέλ Δέσποινα-Ρόζη

Έλεγχος ιικού φορτίου του Deformed Wing Virus (DWV) σε συμπτωματικές και ασυμπτωματικές μέλισσες Apis melifera

Κοτταρίδη Χριστίνα

Τσιλιγκάκη Χριστίνα

Ανάπτυξη και εφαρμογή νέων μοριακών εργαλείων στη Yarrowia lipolytica για την παραγωγή λιπασών

Βλαχονάσιος Κωνσταντίνος

Φλωροκάπη Γεωργία

Χρήση μικροφυκών ως βιολιπάσματα

Γκέλης Σπυρίδων

Όνομα Φοιτητή

Τίτλος Εργασίας

Επιβλέπων Καθηγητής

Βασιλακοπούλου Δήμητρα

Λοιμογόνοι παράγοντες που επάγουν δυσβίωση στο σαλιγκάρι Cornu aspersum και αναβίωση

Γιάγκου Μηνάς

Στάϊκου Αλεξάνδρα

Καρρόκη Ελένη

Η επίδραση των GCN5 και ADA2b στην έκφραση γονιδίων της βιοσύνθεσης γιββερελλινών κατά το βιολογικό κύκλο του Arabidopsis thaliana

Βλαχονάσιος Κωνσταντίνος

Κουσκουβέλη Άννα

Σύγκριση της ανθεκτικότητας φυτών δίκοκκου και τρίκοκκου σιταριού σε διάφορες καταπονήσεις

Παντέρης Εμαμανουήλ

Παρασκευά Αναστασία

Γενετική τροποποίηση στελεχών Listeria monocytogenes

Γιάγκου Μηνάς

Κοτζαμανίδης Χαράλαμπος

Παρίσης Ευθύμιος

Γονιδιωματική ανάλυση στελεχών κυανοβακτηρίων που συμβιούν με σπόγγους

Γκέλης Σπυρίδων

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Πρωτόγερος Ανδρέας

Έλεγχος παραγωγής ισταμίνης από Gram αρνητικά ισταμινοπαράγωγα βακτήρια σε συνθήκες όξινου PH

Γιάγκου Μηνάς

Σούλτος Νικόλαος

Σειρά Ελευθερία

Γενετική αλληλεπίδραση μεταξύ της ακετυλίωσης των ιστονών και των αναγνωστών μεθυλιωμένης ιστόνης (Genetic interaction between histone acetylation writers and histone methylation readers)

Βλαχονάσιος Κωνσταντίνος

Χριστούδια Νικολέττα

Επιδημιολογική επιτήρηση λυμάτων για Sars-Cov-2

Ντάφου Δήμητρα

Όνομα Φοιτητή

Τίτλος Εργασίας

Επιβλέπων Καθηγητής

Ζήκας Θωμάς

Χρήση φυσικών αντιοξειδωτικών στην νευροπροστασία

Ντάφου Δήμητρα

Κυρίτση Μαρία

Προσδιορισμός και κατανομή του μικροβιώματος στο πεπτικό σύστημα του εδώδιμου χερσαίου σαλιγκαριού Cornu aspersum maxima μέσω αλληλούχησης ΤΟΥ 16S rRNA

Γιάγκου Μηνάς

Λυκούδη Ελισάβετ

Μοριακή ταυτοποίηση νωπής ρίγανης και θυμαριού που διακινούνται στην Ελληνική αγορά τροφίμων

Βλαχονάσιος Κωνσταντίνος

Μαυρίδου Ευαγγελία

Γονιδιωματική ανάλυση συμβιωτικού μικροβιώματος σε είδη δίθυρων του Θερμαϊκού κόλπου. Σχέση με την ποιότητα της σάρκας τους

Μιχαηλίδης Βασίλειος

Παταβού Βικτωρία

Μεταβολομική μηχανική της Yarrowia lipolytica για αυξημένη παραγωγή λιπιδίων

Βλαχονάσιος Κωνσταντίνος

Πετρίδου Σωσσάνα

Διερεύνηση των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων φυσικών προϊόντων

Λάζου Αντιγόνη

Ρόγκα Χριστίνα

Προσδιορισμός ορολογικών δεικτών σε μικρά μηρυκαστικά μολυσμένα με LENTI- Ιούς και σχέση τους με την ποιότητα του παραγόμενου γάλακτος

Παπαδόπουλος Ι. Αθανάσιος

Σκαρλατούδη Θεοδώρα

Απομόνωση άγριων οξυγαλακτικών βακτηρίων από τυριά που παρασκευάζονται με νωπό γάλα και αξιοποίηση τους ως καλλιέργειες εκκίνησης για γαλακτοκομικά προϊόντα

Παπαδόπουλος Ι. Αθανάσιος

Τζιάτζια Λυδία

Βελτίωση της πλατφόρμας παραγωγής τερπενίων στον σακχαρομύκητα Saccharomyces cerevisiae

Βλαχονάσιος Κωνσταντίνος

Χαρικλέους Μυρσίνη

Εντοπισμός Μοριακών Δεικτών στο Αίμα και το Γάλα Μικρών Μηρυκαστικών που Σχετίζονται με τη Μόλυνση με Lenti-ιούς

Παπαδόπουλος Ι. Αθανάσιος

Όνομα Φοιτητή

Τίτλος Εργασίας

Επιβλέπων Καθηγητής

Αρσένη Ερμιόνη-Μακεδονία

Χρήση φυσικών αντιοξειδωτικών στην νευροπροστασία

Δροσοπούλου Ελένη

Παπαδοπούλου Αθηνά

Προσδιορισμός και κατανομή του μικροβιώματος στο πεπτικό σύστημα του εδώδιμου χερσαίου σαλιγκαριού Cornu aspersum maxima μέσω αλληλούχησης ΤΟΥ 16S rRNA

Μιχαηλίδης Βασίλειος

Γουγούση Αντωνία

Μοριακή ταυτοποίηση νωπής ρίγανης και θυμαριού που διακινούνται στην Ελληνική αγορά τροφίμων

Μιχαηλίδης Βασίλειος

Κρουσταλάκη Μαρία

Γονιδιωματική ανάλυση συμβιωτικού μικροβιώματος σε είδη δίθυρων του Θερμαϊκού κόλπου. Σχέση με την ποιότητα της σάρκας τους

Γκέλης Σπυρίδων